Vize Nasıl Alınır? Vize Almanın Püf Noktaları

Dünya üzerinde bir çok devlet olduğunu ve bu devletlerin kendi vatandaşları haricindeki vatandaşları ülkesine kolay kolay almadığını biliyoruz. Bir çok ülke girişleri kontrol altında tutmak için vize uygulaması yapmaktadır. Vize almak ise hiç kolay bir iş değildir. Ancak Dünya üzerinde gezilecek, görülecek çok yer varken vize almanın gerekliliği bariz ortadadır. Kısacası şu an bulunduğumuz ülkeden başka bir ülkeye seyahatte bulunup o ülkenin ekonomisine katkı sağlamak için bile vizeye ihtiyacınız var. Peki vize nasıl alınır? Kolayca vize almak mümkün müdür? Bu soruların cevabını Görülmesi Gerekenler'de kısa kısa vermeye çalışacağız. Ekstra sorularınız olursa yorum kısmından veya mail adresimizden de ulaşabilirsiniz.

Vize Nasıl Alınır?

Vize almak için, seyahat edeceğiniz ülkenin konsolosluğuna veya büyükelçiliğine giderek başvuruda bulunmanız gerekmektedir. Başvuru  ve cevap sürecinin hızlı işlemesi için evraklarınız eksiksiz olmalı ve istenilen şeyleri yerine getirmiş olmalısınız. Bunların başında hangi amaçla ülkeye giriş yapmak istediğinize dair dolduracağınız form geliyor. Formu doldurup ülkeye giriş yapmak istediğinizi beyan ettikten sonra görüşme yapmak için randevu almalısınız. Belgeleriniz kesinlikle eksiksiz olmalıdır ve kötü bir niyet taşımadığınızı yetkilelere kanıtlamak durumundasınız. Bunun sebebi de ülkeye daha sonra dönmemek kaydıyla giriş yapmak isteyenleri engellemektir. Görüşmede bir problem çıkmaması için size sorulan soruları doğru bir şekilde yanıtlamanız gerekmekte. Unutmayın, vize almanın yolu gideceğiniz ülkenin konsolosluk yetkililerinden geçmektedir. Eğer herhangi bir risk teşkil etmeyecek şekilde o ülkeye gitmeniz gerektiğini veya turistik seyahat etmek istediğinizi açıklarsanız vize almamak için hiç bir neden kalmaz.

Eğer bir işe sahipseniz ve çalışıyorsanız;

 * Hangi şirkette ne süredir çalıştığınızı gösteren imzalı bir yazı
 * SSK sicil kaydı
 * Şirketin ticaret sicil kaydı, imza sirküleri, vergi levhası
 * Maaş bordrosu
 * Banka hesabınızın dökümü
 * Kredi kartlarınızın fotokopisi
 * Üzerinize kayıtlı olan gayrimenkul, araba vs. belgeleri
 * Gideceğiniz ülkeye olan uçak bileti ve otel rezervasyonu
 * Sağlık sigortanız varsa fotokopisi

Öğrenciyseniz bunlara ilave olarak ailenizin bu seyahate sponsor olduğunu gösteren imzalı bir yazı ve öğrenci kimlik belgesini yanınızda bulundurmalısınız.

Ticari kimlikle vize başvurusu yapıyorsanız ve ticari bir sebeple vize istiyorsanız işinizle ilgili o ülkeye giriş yapmanız gereken herhangi bir durumu belgelemeniz işinizi daha da kolaylaştıracaktır.

Akraba ziyareti için vize istiyorsanız yukarıdaki belgelere ek olarak akrabanızdan gelen bir davetiyeyle vize başvurusunda bulunmanız işinizi kolaylaştırır.

Schengen vizeniz veya dünya üzerinde kabul gören başka bir vizeniz varsa herhangi bir ülkeye vize almanız kolaylaşacaktır.

Başvurunuzda gelirinizi belgelemek vize almanızı kolaylaştıran etmenlerin başlıcasıdır. Eğer gittiğiniz ülkede maddi durumunuzun yeterli olduğunu düşünürlerse vizeyi daha kolay verirler.

Eğer gideceğiniz ülkeyi belirlediyseniz ve vize durumunu merak ediyorsanız Uluslararası Vize Haritasına göz atabilirsiniz:
http://gorulmesigerekenler.blogspot.com.tr/2014/07/uluslararas-vize-haritas-haziran-2014.html

Veya gideceğiniz ülkeyi henüz belirlememişseniz ve hangi ülkeye daha kolay vize alınabileceğini araştırıyorsanız:
http://gorulmesigerekenler.blogspot.com.tr/2014/06/vizesiz-gidilebilen-ulkeler-2014.html

İlgili konularımıza göz atabilirsiniz.

Etiketler: , , , , , , , , ,