Vizesiz Gidilebilen Ülkeler - 2014 Haziran Güncel Liste


Bizim gibi gezginlerin her zaman aklında olan sorulardır: "Vizesiz hangi ülkelere gidebilirim?", "Vize istemeyen ülkeler hangileridir?", "Hangi ülkelere vize kalktı?", "Vizesiz tatil yapılabilecek yerler neresidir?" gibi sorular. Gün geçtikçe daha fazla ülkeyle vizeler kalksa da henüz "gerçek anlamda" dünya kadar ülke bulunuyor vize isteyen. Bunun için adımlar atılıyor ama eğer yakın zamanda bir gezi planınız varsa şu anki güncel listeye göre hareket etmeniz en doğrusu olacaktır.

2014 Haziran ayında güncellenen listede bulunan aşağıdaki ülkelere vizesiz gidilebilmektedir.

Antigua-Barbuda, Arjantin, Arnavutluk, Bahamalar, Barbados, Belarus, Belize, Bolivya, Bosna-Hersek, Brezilya, Brunei Sultanlığı (Transit vize: 72 saat maksimum), Ekvador, El Salvador, Fas, Fiji, Filipinler, Gambiya, Guatemala, Gürcistan, Haiti, Honduras, Hong Kong, İran, Jamaika, Japonya, Kamerun, Karadağ, Katar, Kazakistan, Kırgızistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kolombiya, Kore Cumhuriyeti (Güney Kore), Kosova, Kosta Rika, Kuveyt, Libya, Lübnan, Makau Özel İdare Bölgesi, Makedonya, Maldivler, Malezya, Meksika (e-vize), Moldova, Mauritus, Moğolistan, Nikaragua, Nevis, Palau Cumhuriyeti, Panama, Peru, Rusya, Samoa, St. Vincent-Grenadines, Singapur, San Marino, Santa Lucia, Sırbistan, Suriye, Swaziland, St. Vincent-Grenadines, St Kitts, St Lucia, Şili, Şeyseller, Tacikistan, Tayland, Trinidad-Tobago, Tunus, Tuvalu, Uruguay, Ürdün, Vanuatu, Venezuela, Vatikan.

Gümrükte Vize Alınabilen Ülkeler

Azerbaycan (Bakü), B.A.E. (Transit), Bahreyn, Bangladeş (Dhaka), Bhutan, Burkina Faso (75 Euro), Burundi, Cape Verde, Cibuti, Doğu Timor, Dominik Cumhuriyeti, Ermenistan (Resmi, hizmet ve diplomatik pasaport hariç), Endonezya (25$), Gana, Güney Afrika Cumhuriyeti, Irak, Kamboçya (20$), Katar, Kenya (50$), Komor Adaları, Madagaskar, Mali, Mozambik, Nepal (30$), Ruanda (3 günlük), Samoa (34$), Sri Lanka (25$), Sudan (100$), Şeyseller, Tacikistan, Tanzanya (50$), Togo, Tonga, Uganda, Ukrayna, Umman, Zambiya (50$), Zimbabwe (Victoria Falls sınır kapısı ile 100$)

Etiketler: , , , , , , , ,