Ucuz Uçak Bileti Nasıl Alınır?


Ucuz uçak bileti satın almanın püf noktaları nelerdir? Seyahat etmeyi seven birisiniz veya hayatınızda ilk defa yurtdışına çıkıyor bile olabilirsiniz. Ancak ekonomik anlamda bütçeniz kısıtlıysa "Nasıl ucuza uçak bileti alabilirim?" diye kara kara düşünüyorsunuzdur. Günümüzde havayolları şirketleri uçak biletlerinin fiyatını yükselişe geçirmiş durumda, dolayısıyla ekonomik anlamda bir uçuş pek de söz konusu değil gibi. Ancak interneti etkili kullanıp uçak biletini nerelerde ve nasıl arayacağınızı biliyorsanız belki de bütün bir senenin en ucuz uçak biletini almanız mümkün. Biz de bu en ucuz uçak biletini nasıl alabileceğinizin püf noktalarına değindik.

1. Detaylı Araştırma Yapın

Uçak bileti satan tek bir yer veya tek bir havayolu şirketi yoktur. Aynı otobüs firmalarında olduğu gibi aynı şehire uçan onlarca farklı havayolu şirketi olabilir. Sizin yapmanız gereken ilk şey ise internette veya ilgili ofislerde detaylı araştırma yapmak olacaktır. Örneğin İzmir Adnan Menderes Havalimanından Almanya Stuttgart Havalimanına uçuş gerçekleştirmek istiyorsanız önce havayolu şirketlerinin resmi sitelerine girerek araştırma yapmalısınız ve bulduğunuz en ucuz uçak biletlerini not etmelisiniz. Ardından uçak bileti satışları yapan seyahat sitelerine aynı uçuşu girerek tekrardan fiyat araştırması yapmalısınız. Eğer daha ucuza uçak bileti bulursanız onu da notlarınız arasına eklemelisiniz.

2. Uçuş Tarihinizi İyi Belirleyin

Ucuza uçak bileti almanın belki de en önemli püf noktası uçuş tarihidir. Eğer aciliyetiniz yoksa ve "ne zaman gideceğim hiç önemli değil, yeter ki gideyim" diyorsanız en ucuz uçak bileti almaya en büyük aday sizsiniz. Çünkü havayolu şirketleri uçuş yoğunluğunun yaşanabileceği belirli tarihlerde uçak biletleri için en yüksek fiyatları belirler. Örneğin iki hafta sonra yaşanacak 4 günlük bir bayram tatilinde insanların yurtdışına çıkmak isteyebileceğini düşünerek tavan fiyatları koyarlar. Dolayısıyla eğer acil bir seyahat durumunuz yoksa mümkün olabildiğince "sakin" zamanlarda gitmeye çalışın. Bilet tarihi aralıklarını da uzun tutun. (Örn. Aralık - Mart arası)

3. Kampanyaları Takip Edin

Havayolu şirketlerinin veya uçuş firmalarının kampanya bildirilerine abone olun ve araştırma yaparken mutlaka kampanyalar hakkında bilgi sahibi olun. Örneğin A şehrine uçmak için B firmasıyla görüşün ve kampanya olup olmadığını öğrenin. Eğer varsa bilet tarihinizi kampanya aralığına denk getirmeye çalışın. Kampanyalar sayesinde çok çok ucuza uçak bileti satın almanız mümkün.

4. Ekonomi Sınıfından Şaşmayın

Havayolu şirketleri size uçaklarında konforlu bir uçuşu daha ucuza sunmak için kampanyalar düzenler ama bunlara aldırış etmeyin. Eğer ekonomik bir yolculuk yapmak istiyorsanız her havayolu şirketinin ekonomi sınıfı (yani düşük konforlu) uçuşlarını araştırın. Eğer ekonomi sınıfından vazgeçerseniz fiyatlar da doğru orantılı yükselecektir. Aynı zamanda ekonomi sınıfının bir götürüsü olarak, eğer fazla eşyanız varsa onlardan kurtulun derim. Çünkü uçak bagajlarınız için alacakları ekstra ücret hiç hoşunuza gitmeyebilir.

5. Tek Bir Rotaya Bağlı Kalmayın

Örneğin İzmir'de oturuyorsunuz ve İstanbul, Ankara gibi şehirler daha uzak kalıyor diye direkt İzmir'den Münih'e gitmeyi planlıyorsunuz. Ancak araştırmayı sadece İzmir'den yapmayın çünkü İstanbul veya Ankara'dan gerçekleşen herhangi bir Münih uçuşu misal olarak 60-70€ daha ucuza gelebilir ve bu da sizin zarara girmenizi engeller. 50 liraya otobüsle İzmir'den İstanbul'a giderek 100 lira daha kara geçebilirsiniz.

Ekonomik Tatil Rehberine Göz Atmak İçin Tıklayın

Etiketler: , , , , , , , , , ,